Bliv klogere på teen: Sådan bliver den til

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Te er en særdeles populær drik, der længe har været et hit blandt danskerne. Det fantastiske med te er, at den fås i alverdens varianter, og så er den god for helbredet siges det. Mange vælger blot at drikke te, fordi det smager dejligt og er et godt alternativ til kaffe, mens andre drikker det for det sundhedsmæssige.

Uanset din grund til at drikke grøn, hvid eller sort te, kan du her læse mere om, hvordan teen bliver til, sådan den går fra at være en plante til at ende i din kop.

Smag afhænger af land, højde og klima

Te stammer fra tebusken. Alt afhængig af forskellige faktorer udefra vil teen få smag, karakter og kvalitet herfra. Disse faktorer er fx region, land, højde, jordtype og klima. Typisk gror tebusken bedst i et tropisk klima med sur jord, hvor den ideelle højde er omkring 2.500 m over havets overflade.

Men det er ikke kun sur jord og et varmt klima, der er essentiel for tebusken. Busken skal også have en del mængde regn – gerne omkring 1.250 mm årligt. Står tebusken rigtig højt, vil busken gro langsomt, men kvaliteten af teen bliver fantastisk.

Tebladene skal plukkes og fermenteres

Når tebusken er omtrent 80-90 cm, er den god at plukke. Dette er busken typisk efter 3-5 år. For at få den bedste kvalitetste, bør den indeholde et topskud og to blade. Jo blødere og yngre skuddene er, jo bedre vil kvaliteten ligeledes være. En teplukker med erfaring kan samle 30-35 kg teblade pr. arbejdsdag. Dette svarer til cirka 7,5-9 kg sort te, når det er færdigproduceret.

Når teen er plukket, spredes det til tørring på et bord i et døgn. Herefter knuses bladcellerne, sådan enzymer og safter frigøres. Efterfølgende skal bladene fermenteres for at få den korrekte aroma. Slutteligt tørres og pakkes bladene, og så har du det færdige teprodukt, du kan købe hos https://www.carstensens-tehandel.dk/te-the/sort-te.html.