Aloevera: en plante med mange gode egenskaber

Du kender helt sikkert aloe vera planten. Måske har du endda en til at stå i din vindueskarm derhjemme. Jeg har en hel del aloe vera planter til at stå i mit hjem. Udover at pynte rigtig fint, så har aloe vera faktisk også en hel del egenskaber. Jeg har f.eks. en aloe vera plante til at stå på soveværelse, da planten skulle være rigtig god til at rense luften og tilføre frisk ilt til lokalet, mens jeg sover. 

Foruden at rense luften i dit hjem, så har aloe vera planten også helende effekter på irritere hud, sår og brandmærker. Saften fra aloe vera bladene er helt unikke til at lindre smerter på huden, hvis du har brændt dig eller fået et sår. Du skal blot brække et blad af og smøre saften på såret. 

Men hvad er det i aloe vera planten, som har den lindrende og helende effekt? Aloe vera planten indeholder stoffet aloe-emodin, som modvirker bakterier. Aloe vera renser altså huden og er antibakterielt og antiseptisk. 

Aloe vera bidrager også til din krops produktion af kollagen, som er fibrene i bindevævet. På den måde hjælper aloe vera med at reproducere nye blodkar og bindevæv, så huden heles.  

Aloe vera bliver også ofte brugt i cremer, lotion, salver, shampoo, balsam m.m. Grunden til at aloe vera ofte bruges i kosmetikprodukter er, at planten har så mange gode helsegivende effekter. Der er masser af proteiner, mineraler, vitaminer, antioxidanter og aminosyrer i aloe vera, som er super godt for din hud. 

Cremer, lotion og salver med aloe vera i hjælper til, at din hud bliver gennemfugtet og opretholder et naturligt fugtniveau. Aloe vera siges at have en naturlig anti-aging effekt, fordi det giver huden et ekstra skud fugt og er rig på antioxidanter. 

Jeg er blevet utrolig glad for at bruge creme med aloe vera i, da jeg virkelig synes min er godt gennemfugtet og mere elastisk. På Veracuras hjemmeside finder du et bredt udvalg af aloe vera produkter.