Få en bæredygtig hverdag

Det er helt naturligt for mine børn at lære om, at man ikke må smide batterier i skraldespanden, at man skal spare på lyset, og at man skal lukke for vandet, når man ikke bruger det. Der er fokus på det i skolerne, som jeg ikke husker fra min egen barndom, men det er rigtig god læring, og det er noget, de begge tager med hjem og lærer videre til os voksne.

Det får mig til at tænke i helt andre baner

Vi tænker os generelt om i hverdagen, men der er altid mulighed for at gøre endnu mere. Måske tænker du, at én familie ikke kan gøre en forskel, men mange bække små som ordsproget siger.

Derfor er der gået sport i at være fornuftig herhjemme, og der er rigtig mange områder, hvor du kan gøre en forskel, som mange slet ikke vidste fandtes. Desværre, synes jeg, og jeg er selv blevet overrasket over, hvordan du for små penge kan få rigtig gode produkter til hjemmet.

Vi har for eksempel fundet et mærke, der hedder Suztain, hvor der blandt andet er produkter som tandbørster i bambus. De er fuldt ud nedbrydelige, og samtidig kan de fuldstændig det samme som alle andre tandbørster. De ligger godt i hånden, og de er med til at sikre, at du har rene tænder morgen og aften. Vi bruger ikke andet end dem nu, og tandlægen har intet at udsætte på deres evner, så vi fortsætter med glæde med at bruge dem.

Meget mere end tandbørster

Der er meget mere til dette mærke end bare tandbørster til hele familien. Det er nemlig alt fra fornuftige karklude til brugbare remedier til dem, der har en have. For mig er det, der betyder mest, udover det bæredygtige element, at jeg kan få det hele ét sted og til en rigtig fornuftig pris.