Lær at stable dit brænde rigtigt på stor brændeblog

Når du skal have brændeovn, har du sikkert lagt mærke til, at der er to forskellige typer at vælge imellem. Den ene er ovntørret brænde. Det er brænde, som er blevet tørret i en ovn, og derfor har en luftfugtighed op under 20 %, når det bliver leveret. Det er altså klart til at komme i brændeovnen med det samme. Det andet er lufttørret brænde. Det er brænde, der har en luftfugtighed på over 20 %. Du skal altså selv stå for at tørre det, når du får det leveret. 

Hvis du gerne vil vide, hvordan du kan gøre det bedst, kan du læse mere på bloggen brændeogbriketter.dk. Det er en omfattende blog, hvor du kan blive klogere på alt, hvad der er værd at vide i forhold til brænde til brændeovne. Det er derfor et godt sted at kigge, hvis du har brug for noget inspiration til, hvilken type brænde der vil være den rigtige for dig. Det kan også være, hvordan du tænder op i din brændeovn på den mest optimale både, eller hvordan du skal stable dit brænde, når du lufttørrer. 

Bloggen handler både om de forskellige typer af brænde, praktiske informationer i forhold til brænde og om de firmaer, der leverer brænde. Det er både til private og til virksomheder. Det kan for eksempel være Rbsalg, der har mange års erfaring på området. Brugerne af bloggen vurderer typisk, hvor stort et udvalg de forskellige webshops har, hvordan deres kundeservice er, og hvor kort deres leveringstid er. Det er alt sammen noget, som du har brug for at vide for at finde ud af, om det er en webshop, du vil handle hos. 

Når det kommer til at stable brænde, der skal lufttørres på den helt rigtige måde, kan du læse meget mere om det på bloggen, men vi kan også lige komme med en lille guide her. Det er nemlig ikke svært, der er bare nogle ting, som det er vigtigt, at du husker på. 

Det er først og fremmest, at når brændet skal lufttørre, er det vigtigt, at det kan få luft. Det kan lyde banalt, men der er mange, der placerer deres stabel med brænde op af en mur. Det gør, at der ikke kan komme vind til brændet fra alle sider. Det vil altså tage længere tid for brændet at lufttørre på den måde. Det bedste er at stille brændet væk fra en mur og pakket løst, så vinden også kan blæse ind mellem brændestykkerne.