Øl til det hele – og hjemmelavet endda

Jeg har altid ment, at langt det meste danske mad kan spises med øl til som drikke. Der er altid en øl, der passer til, og det vil jeg hellere have end så meget andet. Det hører sig til, når der grilles om sommeren, det hører sig til frokostbordet, og det hører sig til de mere tunge vinterretter.

Det må gerne være en rigtig god øl

Jeg takker ikke nej til en af de gængse, men samtidig vil jeg rigtig gerne have noget mere specielt. Det gør oplevelsen bedre, og den slags øl nyder jeg. Efter at have været på en tur med drengene, hvor vi kunne lege med at brygge selv, der fik jeg blod på tanden. Det ville jeg rigtig gerne prøve igen, men helst hjemme og ikke ude. Jeg ville brygge mit eget øl.

Jeg gik i gang med at undersøge, om det overhovedet var en mulighed, og det var det. Der er åbenbart flere og flere, der brygger øl som en hobby. Og hvis de kan, så kan jeg også. Det var jeg i hvert fald helt sikker på, især efter jeg fandt nogle rigtig gode guides, der var lette at forstå, og som gav al den viden, jeg skulle bruge.

Så manglede bare udstyret og ingredienserne

Tilsæt bare vand. Ja, det var nærmest det. Jeg fandt en hjemmeside, der havde både brygudstyr og ingredienser, ja det var den samme side, som også havde de gode guides, og så gik jeg i gang med at fylde kurven op med de gode sager.

På få dage var jeg i gang med at brygge for første gang. Det var så let, som det lød til. Det smagte dog så meget bedre, end jeg havde håbet. Nu har jeg så fået en ny hobby, og det er en, der er vanedannende på den gode måde.