Pebermynteolie: æterisk olie med mange gode egenskaber

Jeg er blevet helt vild med pebermynte olie, som kan bruges til alt muligt forskelligt. Pebermynteolie er en æterisk olie, som har rigtig mange gode egenskaber. Den kan bruges i madlavningsammenhænge til at give smag i f.eks. bolsjer og andet hjemmelavet slik. Den kan også tilføjes til kosmetiske produkter. Pebermynteolie har flere gode effekter. Den kan lindre en kløe, være kølende og rensende. 

Pebermynteolie kan f.eks. bruges ved forkølelse, hoste og snue. Sidst jeg døjede med en forkølelse, dryppede jeg ca. 10 dråber pebermynteolie i en skål med en liter varmt vand, dækkede skålen til med et håndklæde og indåndede forsigtigt dampende derfra. Det gav en dejlig lindrende effekt. 

Har du ondt i halsen, kan du opløse et par dråber pebermynteolie i et glas lunken vand og drikke det i mindre slurke. Det kan også hjælpe at drikke et par dråber pebermynteolie opløst i vand, hvis du har maveonde, eller føler dig oppustet. 

Pebermynteolie kan også bruges, hvis du har ømme muskler eller led. Olien smøres på det ømme sted, og du vil opleve en lindrende fornemmelse. Derudover er olien super god, hvis man har spændningshovedpine. Du kan enten indånde dampene derfra eller du kan gnide det på pande, eller hvor du nu føler smerten komme fra. 

Pebermynteolie er en æterisk olie, og denne type æteriske olie udvindes ved dampning af friskhøstede planter. Æteriske olier findes i frugtskaller, lægeplanter, i særlige blomster og i barken på visse træsorter. Æteriske olier eller essentielle olier, som de også kaldes, er super gode at blande i vegetabilske olier til krops- eller massageolie. Mange af de æteriske olier har rigtig gode egenskaber, og derfor kan det også anbefales at anvende æteriske olier til aromaterapi. 

Har du en neutral bodylotion kan du blande et par dråber pebermynteolie i. Pebermynteolie er godt for din hud og giver plads til, at huden kan ånde. 

Du kan købe pebermynteolie på Veracuras hjemmeside, hvor der også tilbydes et stort udvalg af andre æteriske olier.