To kolde fra kassen

Der er ingen tvivl om, at vi er et øldrikkende og -elskende folk her oppe mod nord. Det er en helt naturlig del af alting, også populærkulturen. Der er alt fra ikoniske plakataer og reklamer til masser af kølige pilsnere i film og tv. Det er helt naturligt at tage en øl til maden eller bare over hækken med naboen for hyggens skyld. Og hos mig er det ikke hvilken som helst øl, du vil få serveret, nej det er eget bryg, som jeg har forfinet over længere tid. Min egen smag, der er udviklet i min kælder, hvor jeg på nuværende tidspunkt har hele to bryganlæg. Som i øvrigt kan brygge to gange 25 liter ad gangen. Så jeg løber aldrig tør, og jeg kan løbende lege med nye opskrifter, mens jeg altid har min klassiske kælderudgave på lager.

En hobby, der fanger

Det skulle være så sundt med en hobby. Min blev så ølbrygning. Velovervejet ja, men det er til at få alt det, du skal bruge, ganske nemt, inklusiv hjælp til at lære at brygge, og så var der jo ingen undskyldning. Ja du kan endda få færdige kasser med alle ingredienserne, så du bare skal sørge for resten. Før eller siden, så er det dog sjovere at eksperimentere selv og lave sit helt eget. At smage sig gennem forskellige typer af malt og humle og planlægge, hvilken slags gær, der vil stå til.

Jeg føler mig nogle gange som en mesterkok, der udtænker nye hits til restauranten. Men her er det blot til mig, familie, venner og til håndbajeren over hækken med naboen. Noget jeg nyder, for en ting er, at jeg selv kan lide mit bryg, noget andet er, at andre er vilde med det. Det betyder rigtig meget for mig, når en smag rammer alle.